Welke leefstijl past bij jou?

Zoek een dieet dat bij je past

Er zijn talloze verschillende diëten: koolhydraatarm, vetarm, Cambridge etc. Alle diëtisten zweren bij het succes van zijn/haar dieet. Maar voor je aan een dieet begint, is het essentieel om te weten welk dieet aansluit bij jouw levensstijl. Het komt namelijk erg vaak voor dat men start aan een bepaald dieet, hierdoor in een aantal weken veel kilo’s afvalt, maar daarna in oude patronen valt waardoor deze kilo’s er zo weer aan komen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat bij jou past.

Daarvoor zijn 7 vragen essentieel om te overwegen voordat je aan een nieuw voedingsplan begint:

Wat is je doel?

Wat wil je bereiken? Hoe ziet jouw droomlichaam eruit? Waarom wil je een dieet gaan volgen? Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat nu écht je doel is, en dit SMART in kaart te brengen. Wat wil je Specifiek bereiken, is het Meetbaar? Hoe veel kilo wil je afvallen? Hoe ver wil je dat je vetpercentage omlaaggaat? Is het doel Acceptabel? Staat de omgeving achter je doel? Is het doel Realistisch? Vraag je niet te veel van jezelf in een korte periode? En in welke Tijd wil je je doel bereiken? Deze vragen zijn goed om specifiek voor jezelf te weten, zodat je weet waarvoor je het doet en minder snel terugvalt in oude patronen.

Wat vind je lekker?

Wanneer je aan een bepaald dieet begint, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt en wat juist niet. Wanneer je een dieet kiest waarbij alle voedingsmiddelen die je normaal graag eet niet meer mogen, moet je jezelf afvragen of dit dieet dan wel bij je past. Je zult je op lange termijn er waarschijnlijk niet aan houden, omdat het een straf is dat je deze lekkere dingen niet meer mag eten.
Wanneer er in het voedingsmiddelen in staan die je normaal juist niet eet en nu wel moet gaan eten, ga je gedwongen dingen eten die je niet lekker vindt. Voor een paar dagen is dit misschien nog haalbaar, maar wanneer je resultaat wilt voor langere termijn ga je je doel op die manier niet bereiken.

Welke voedingsmiddelen zijn belangrijk?

Veel diëten zijn gericht op het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen of groepen. Bijvoorbeeld het bekende koolhydraatarme dieet, of een vetvrij dieet. Hierbij is het belangrijk om achtergrondinformatie over deze voedingsgroepen te weten. Waarom eten we die normaal gesproken wel? Er zijn drie belangrijke bouwstenen in je lichaam, namelijk koolhydraten, vetten en eiwitten. Wanneer je een van deze bouwstenen gaat verwijderen uit je voedingspatroon, mis je dus onderdelen om die bouwstenen te voeden. Er komen te weinig voedingsmiddelen, vitamines en mineralen binnen waardoor er een tekort komt aan energie en er kans is op meer ‘’cravings’’. Daarom is een balans tussen de juiste voedingsmiddelen belangrijk. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om iets minder koolhydraten per dag te eten en dit te vervangen voor eiwitten, omdat in koolhydraten de meeste calorieën zitten en hierdoor je calorie inname kunt verlagen.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Rebels Gym

Wat zijn mijn gewoontes?

Heb je een 9 tot 5 baan? Werk je onregelmatige tijden? Ben je veel aan het reizen? Deze dingen hebben ongetwijfeld invloed op je eetpatronen. Het is belangrijk om na te gaan hoe je levensstijl er uit ziet en hoe je voedingspatronen hierop kunt aanpassen. Dit vergt inzet, omdat er nieuwe gewoonten gecreëerd moeten worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door maaltijden voor te bereiden, door een paar keer per week de bereiding van alle maaltijden te doen.

Wanneer je vaak met mensen om je heen bent die niet op voeding letten, is het goed om te weten dat je niet altijd alles mee kunt eten of drinken. Je kunt erbij gaan zitten en kijken hoe anderen aan het genieten zijn van lekkere hapjes, of je kunt zelf gezonde hapjes voorbereiden en meenemen. Hierdoor kun je wel gezellig ‘’mee eten’’, maar dan op een verantwoorde manier.

Ondersteunt mijn omgeving mijn doelen?

Heb je aanmoediging van je omgeving? Begrijpen ze waarom je dit wilt? Wanneer je de hapjes overslaat, word je dan overgehaald om het toch wel te nemen? Het is goed om je omgeving te laten weten wat je graag wilt bereiken en waarom. Dan is het duidelijk en is de kans op verleidingen minder groot. Daarnaast is het fijn om vragen te kunnen stellen aan iemand met kennis over je dieetplan.

Maar welk dieetplan past nu bij mij?

Dit is zoals hierboven beschreven afhankelijk van je doel. Wil je afvallen, is het noodzakelijk om in een calorietekort te zitten. De enige manier om af te vallen is in een calorietekort. Ieder lichaam heeft een bepaalde energiebehoefte. Dit kun je voor jouw lichaam uitrekenen op bijvoorbeeld onze website. Door de gegevens in te vullen berekent de formule je caloriebehoefte uit. Wil je afvallen, ga dan onder je caloriebehoefte zitten. Wil je aankomen (spieropbouw)? Ga er dan boven zitten. Meer informatie is altijd op te vragen bij onze experts.