Waarom lukt het me niet om af te vallen?

Afvallen kan erg lastig zijn

Het is erg vervelend wanneer je hard aan het sporten bent, gezond aan het eten bent, maar niet afvalt. Je doet zo je best, maar de resultaten blijven uit.

Hoe kan dit?

Wanneer val je af?

Het is belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan jouw caloriebehoefte. Dus wanneer je meer calorieën verbrand dan dat je binnenkrijgt, zit je in een calorie tekort. Dit moet een langere periode aangehouden worden om duidelijk resultaat te zien.

Het betekent niet dat wanneer je gaat sporten en je calorieën verbrand, je automatisch afvalt. Wanneer jij die dag heel veel calorieën hebt binnengekregen, is dit nog altijd meer dan dat je verbrand. Daarom is het belangrijk om je calorieën te tellen en bij te houden wat je eet.

METEN = WETEN.

Hoe actief ben jij?

Buiten de sportactiviteit om is het goed om te weten wat je in je dagelijkse activiteiten doet aan beweging. Hoe veel stappen zet je gemiddeld per dag? Hoe meer lichaamsactiviteit, hoe meer calorieën je verbrand, hoe sneller je afvalt. We raden onze leden altijd aan om ongeveer 10.000 stappen per dag te zetten. Een half uur tot een uur extra wandelen per dag en je hebt dit doel al behaald!

Let op de extraatjes

Wanneer je veel hebt bewogen, is het verleidelijk om een koekje extra te nemen. Je denkt, oh ik heb veel bewogen dus dit koekje heb ik verdiend. Dit hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, maar voer dit wel in de voedingsapp. Dit moet je natuurlijk niet iedere dag doen, want dan heeft de hoge lichaamsactiviteit weinig effect meer.