Snel vet verbranden? Zo pak je het aan!

Snel vet verbranden? Zo pak je het aan!

Vet verbranden is een doel voor veel mensen die met regelmaat de sportschool bezoeken. Voor die felbegeerde sixpack, drogere spieren of een slanker lijf. Als methode wordt vaak gekozen voor een lagere calorie-inname in combinatie met veel cardio. Maar ook na weken, maanden of zelfs jaren ploeteren, lukt het niet om van het vet af te komen. Gewicht verliezen lukt vaak wel, maar het overtollige vet gaat maar niet weg. En, erger nog, vaak verlies je ook nog spiermassa. Hoe dit kan? Een verkeerde aanpak. In dit artikel legt Rebels Gym je uit hoe je vet kunt verbranden zonder dat het ten koste van je spieren gaat.

Waar komt vet vandaan?

Voordat we bespreken hoe je vet kunt verbranden, bekijken we eerst waar het vandaan komt. Dit heeft te maken met de balans tussen je calorie-inname en je energiebehoefte. Eet je meer dan dat je nodig hebt, dan slaat je lichaam dat op in de vorm van vet en kom je aan. Verbruik je meer calorie├źn dan je binnenkrijgt? Dan val je af. Is het in balans? Dan blijf je op gewicht. Een eenvoudig principe dus, waarbij je om vet te verbranden minder calorie├źn tot je moet nemen of meer energie moet verbruiken door middel van krachttraining of cardio.

Maximum aan vet verbranden

Wanneer je harder gaat trainen of je calorie-inname verlaagt, is het belangrijk om te weten dat er een maximum zit aan de hoeveelheid vet die je kunt verbranden zonder dat dit ten koste van je spiermassa gaat. Je lichaam is namelijk niet dol op extreme schommelingen in het vetpercentage. Op een gegeven moment zegt het stop en schakelt het van het verbranden van vet over op het verbranden van eiwitten. Je verliest dan nog maar weinig vet en relatief veel eiwitten. Het gevolg: je spiermassa neemt af maar je vetmassa niet.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Rebels Gym

Voorkomen dat je spiermassa afneemt

Wil je voorkomen dat je spiermassa gaat verbranden in plaats van vet? Dan moet je uitrekenen hoeveel lichaamsvet je maximaal in een bepaalde periode kunt verbranden, voordat je spiermassa kwijt begint te raken.

Vet verbranden met persoonlijk trainings- en voedingsschema

Bij Rebels Gym profiteer je van de kennis van onze trainers om jouw doel te bereiken. Of je nu vet wilt verbranden om een sixpack zichtbaar te maken, voor een slanker lijf of echt shredded te worden. Bespreek je trainingsdoel met je trainer en wij zorgen voor een trainings- en voedingsschema op maat, waarmee je zo snel mogelijk vet verbrandt, zonder dat het ten koste van je spieren gaat.

Nog geen lid? Bel ons op +31(6) 30 37 23 54 of mail naar info@rebels-gym.com voor een intake!