Schaaltje yoghurt als ontbijt

Gezond sporten met een goed ontbijt

Als je gaat sporten, is je voornaamste doel natuurlijk fit en gezond worden en blijven. Dat doe je natuurlijk niet alleen door veel te bewegen en krachttraining te doen. Fit en gezond worden en blijven doe je ook door goed en gezond te eten. Wat dat precies inhoudt, is voor iedereen verschillend. De ene persoon heeft nu eenmaal een snellere spijsvertering dan de ander en heeft meer behoefte aan voeding. Gezond eten betekent wel dat je niet de hele dag loopt te snacken en dat je een beetje let op wat je eet. Zo kun je je dag goed beginnen met een heerlijk schaaltje yoghurt als ontbijt. Als je dat elke dag doet, zul je merken dat je eigenlijk niet anders meer wil.

Ontbijten met yoghurt

Een stevig ontbijt is goed voor iedereen. Het brengt de spijsvertering op gang en het geeft je meteen energie om de dag op te starten en om lekker te kunnen sporten. Na een goed ontbijt heb je ook minder trek in tussendoortjes. En als je dan toch de dag gezond wil starten, probeer dan gewoon elke dag een schaaltje yoghurt te ontbijten.

Waarom ontbijten met yoghurt?

Ontbijten met yoghurt is gezond, omdat er veel goede voedingsstoffen als vitaminen (B12 en B2), eiwitten en calcium in zitten. Maar kies dan wel altijd gezonde variant yoghurt te kiezen. Zo heeft bijvoorbeeld ‘volle’ yoghurt veel verzadigde vetten en in vruchtenyoghurt zit meestal erg veel suiker. Halfvolle of magere yoghurt is wat dat betreft de meeste gezonde variant. En hoeveel gram yoghurt heb je dan nodig? Op een dag waarop je niet zo actief bent is is 25 tot 40 gram meestal wel voldoende. Op een actieve dag, of als je sowieso een zeer actieve leefstijl hebt een ontbijt van 40 tot 50 gram yoghurt aan te bevelen.

Yoghurt of kwark als ontbijt?

Kun je dan in plaats van yoghurt ook een schaaltje kwark ontbijten? Natuurlijk kan dat. Maar we wijzen je er wel graag op dat yoghurt bevat tussen de 3,3 en 4,5 gram eiwit bevat en dat kwark vetter is. Volle kwark bevat 8 gram vet, magere kwark 0,1 gram vet. Magere yoghurt bevat bijvoorbeeld maar 0,1 gram vet en volle yoghurt 3 gram.

Ontbijtje met yoghurt opvrolijken

Denk je dat een schaaltje yoghurt als ontbijt saai is? Dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt het zelf op een gezonder manier opleuken. Neem er bijvoorbeeld wat fruit bij. Snijd een banaan in plakjes of een appel in blokjes. Ook goed bij een actieve leefstijl is een lekker handje ongezouten noten en/o chiazaadjes. Heb je liever muesli? Let dan wel op dat je niet een gesuikerde variant in je yoghurt doet. Probeer het gewoon. We weten zeker dat ook jij zo zeker 5 dagen per week met een schaaltje yoghurt kunt ontbijten.