Progressieve overload voor meer spiermassa

Hoe zorgt progressieve overload voor meer spiermassa?

Progressieve overload is waarschijnlijk de bekendste trainingsmethode ter wereld. Het is het in kleine mate laten toenemen van de stress op het lichaam tijdens een krachttraining. Dit doe je door het verhogen van het gewicht, de sets, de herhalingen, etc. De toenemende stress zorgt ervoor dat het lichaam zich gaat adapteren aan de nieuwe prikkel, waardoor je lichaam groter en sterker wordt en beter om kan gaan met deze prikkels. Progressieve overload is een methode die prestatieverbetering bijhoudt, waardoor je goed kunt zien of je daadwerkelijk vooruit gaat. Rebels Gym vertelt je daarom hoe progressieve overload kan zorgen voor meer spiermassa.

Waarom is progressieve overload belangrijk voor meer spiermassa?

Wil jij meer spiermassa? Dan is progressieve overload een goede trainingsmethode voor jou. Het is namelijk heel belangrijk dat je je lichaam blijft uitdagen. Als je gebruik blijft maken van dezelfde gewichten bij elke training, zal jouw lichaam niet veranderen. Progressieve overload is dé manier om jezelf echt uit te dagen. Probeer elke keer net iets meer gewicht of één herhaling extra en je zult merken dat je resultaat boekt en meer spiermassa kweekt.

Zo creëer je progressieve overload

Progressieve overload kun je op verschillende manieren creëren. Bijvoorbeeld door:

  • Het gewicht te verhogen. Stel je kan nu 40 kg voor een bepaalde oefening, probeer dan de volgende keer eens 45 kg.
  • Het aantal sets te verhogen. Als je nu 3 sets van een oefening kunt voltooien, probeer je de volgende keer 4 sets.
  • Het aantal herhalingen te verhogen. Je kunt 8 herhalingen van een oefening. De volgende training ga je voor 9 herhalingen.
  • De frequentie te verhogen. Als je een bepaalde spier nu 2 keer per week traint, kun je ervoor kiezen om de frequentie te verhogen en deze spier voortaan 3 keer per week te trainen.
  • De rusttijd van een set te verlagen. Rust je nu 90 seconden tussen een set? Probeer de volgende keer dan eens een rusttijd van 60 seconden tussen een set.
  • een oefening te veranderen of toe te voegen. Hoe meer jij jezelf uitdaagt, hoe beter.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Rebels Gym helpt je!

Bij Rebels Gym ga je aan de slag met een personal trainer om jouw trainingsdoel te bereiken. Jouw personal trainer helpt je om jezelf uit te blijven dagen en spiermassa op te bouwen door middel van progressieve overload. Wij stellen een passend trainingsschema voor je op, waarmee jij met succes meer spiermassa kunt opbouwen. Hierbij gaan we natuurlijk voor een blijvend resultaat!

Schrijf je in!

Wil jij aan de slag om jouw droomlichaam te verwezenlijken? Start dan met trainen bij Rebels Gym middels de progressieve overload trainingsmethode. Wil je hier meer over weten? Of heb je nog vragen? Bel naar 06 – 30372354, stuur een e-mail naar info@rebels-gym.com of vul het contactformulier op de website in.