Hoeveel calorieën per dag?

Hoeveel calorieën mag jij per dag?

Als je een voedingsetiket leest, kun je de indruk krijgen dat iedereen ongeveer hetzelfde nodig heeft, in exact dezelfde hoeveelheden, om gezond bezig te zijn. Maar niets is minder waar! Niemand heeft namelijk hetzelfde lichaam, dezelfde doelen en dezelfde levensstijl. De manier waarop we eten zou dat moeten weerspiegelen. Nu is de vraag: hoeveel calorieën per dag? Dat kun je eenvoudig voor jezelf berekenen aan de hand van de handige calculator van RebelsGym. Vul jouw gegevens in en kom erachter hoeveel calorieën jij per dag mag.

De caloriecalculator van RebelsGym

Hoeveel calorieën per dag? Dat is te bepalen met de caloriecalculator van RebelsGym. Onze caloriecalculator helpt je het aantal calorieën in te schatten dat je elke dag verbrandt plus een dagelijks caloriedoel om je te helpen gewicht te verliezen, jouw spiermassa te vergroten of jouw huidige gewicht te behouden. Dit kan jouw startpunt zijn om meer controle over jouw voedingsinname te krijgen en betere resultaten te boeken terwijl je aan de door jou gestelde doelen werkt!

Het aantal calorieën in jouw voeding bepalen

Als je weet hoeveel calorieën je per dag mag, kun je gaan berekenen hoeveel calorieën er in jouw voeding zitten. Dit kun je doen met behulp van de voedingsetiketten, maar ook door jouw voedsel af te wegen en één van de vele online voedingsdatabases te gebruiken. Voedsel moeten wegen lijkt misschien veel werk en niet leuk, maar na verloop van tijd wordt het steeds gemakkelijker. Na slechts een paar weken oefenen leer je al om hoeveelheden calorieën te herkennen.

Calorieën bepalen aan de hand van voedingsetiketten

Wil je het aantal calorieën in jouw voeding berekenen aan de hand van het voedingsetiket? Kijk dan eerst naar de portiegrootte, want alle informatie die volgt is daarop gebaseerd. De portiegrootte is een schatting van de gemiddelde portie die een persoon eet. Maar dit is lang niet altijd juist. Als je meer of minder eet dan de aangegeven portiegrootte, verandert de calorie inname natuurlijk ook. Wil je dit niet elke keer hoeven uit te rekenen? Dan zijn voorgeportioneerde voedingsmiddelen, zoals tonijn, eiwitrepen of verpakte noten misschien een betere keuze.

Meer informatie? Neem contact op

Hoeveel calorieën jij per dag mag eten, bereken je dus eenvoudig via onze calculator. Op basis daarvan kun je jouw doelen bereiken. Wil je weten hoe wij berekenen hoeveel calorieën iemand per dag mag? Of heb je hier nog vragen over? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over. Bel naar +31(6) 30 37 23 54 of stuur een mail naar info@rebels-gym.com.