Hoe krijg je het snelst een sixpack?

Iedereen kan een sixpack krijgen!

Is het jouw droom om een sixpack te hebben? Veel mannen en vrouwen delen deze droom met jou. Het hebben van een sixpack wordt namelijk door veel mensen gezien als het visuele bewijs van iemands fitheid. Maar hoe krijg je het snelst een sixpack? Rebels Gym vertelt het je!

Buikspieren trainen

Wie en sixpack wil, zal al zijn of haar buikspieren moeten trainen. En dat zijn er nogal wat. Maar er is één spier die het meest in beeld zal komen bij een echte sixpack en dat is de rechte buikspier. Daarnaast is ook de ontwikkeling van de buitenste schuine buikspier van belang, omdat deze goed te zien is aan de zijkant van het lichaam. Train je deze spieren goed, dan zie je snel een sixpack. Oefeningen die hieraan kunnen bijdragen, zijn:

  • Crunches
  • Leg Raises
  • Bicycle Crunches of Crunch Twist
  • De plank

De rechte buikspier

De rechte buikspier heeft als functie het vooroverbuigen van de romp en het kantelen van de bekken. Deze spier loopt vanaf het borstbeen, via de ribben, naar de bekken. Hij loopt dus recht over jouw buik heen, van boven naar beneden. De rechte buikspier heeft drie tot vier tussenpezen. Deze verdelen de spier in drie of vier compartimenten. Zowel links als rechts. Daarom zijn bij een sixpack zes of acht duidelijk zichtbare spierbuiken te zien.

De invloed van een hoog vetpercentage

Hoe goed jij jouw buikspieren ook traint, als er een flinke laag vet over de spieren heen ligt, zul je geen sixpack gaan zien. Wanneer jouw vetpercentage onder een bepaalde waarde is gedaald, dan pas komen jouw buikspieren goed in beeld. Bij mannen is dit bij ongeveer 8-12% lichaamsvet en bij vrouwen ongeveer 14-18% lichaamsvet. Ligt jouw vetpercentage hoger? Dan zul je eerst iets aan jouw dieet moeten doen om een sixpack te kunnen zien.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Rebels Gym

Vet kwijt raken

Het idee dat je door buikspieroefeningen jouw vet eraf kunt trainen, kun je beter snel vergeten. Dit is namelijk niet waar. Je kunt niet plaatselijk vet verbranden door de betreffende spier flink te gaan trainen. Daarom is het aanpassen van jouw voedingspatroon de meest effectieve manier om het vetpercentage van jouw lichaam omlaag te brengen. Natuurlijk kan (extra) sporten ook een bijdrage leveren aan het verliezen van lichaamsvet, maar dan niet alleen buikspieroefeningen. Train vooral grote spiergroepen, zoals bovenbenen, hamstrings, billen en het bovenlichaam.

Meer weten over snel een sixpack krijgen?

Natuurlijk heeft snel een sixpack krijgen ook te maken met aanleg. De één lukt het heel snel, terwijl het de ander veel meer moeite kost. Rebels Gym helpt je graag bij het krijgen van een sixpack. Wij weten precies wat hiervoor nodig is en begeleiden je tijdens dit proces. Heb je vragen? Of wil je meer informatie? Bel naar +31(6) 30 37 23 54 of mail naar info@rebels-gym.com.