Goede schouder oefeningen om aan je work-out toe te voegen

Schouder oefeningen om de schoudermobiliteit vergroten

Schouders zijn een essentieel onderdeel van het bovenlichaam. Je gebruikt ze bij praktisch elke oefening om het bovenlichaam te trainen. Sterke en goed getrainde schouders zijn dan ook een voorwaarde om vooruitgang te kunnen boeken in je training. Dat ook de flexibiliteit en de bewegingsvrijheid een belangrijke rol spelen, wordt vaak vergeten. Rebels Gym vertelt je in dit blogartikel hoe het toevoegen van de juiste schouder oefeningen aan je work-out je trainingsresultaten verbetert en de kans op blessures vermindert.

Bewegingsvrijheid noodzakelijk om veilig te kunnen trainen

Om veilig en verantwoord te kunnen trainen moet je fysiek in staat zijn om een oefening volgens het boekje te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat je zonder dat het pijn doet de volledige beweging kunt maken, terwijl je de juiste lichaamshouding aanneemt. Ben je hier niet toe in staat? Dan is vaak een gebrek aan mobiliteit in de schouders de oorzaak.

De kans op overbelasting neemt dan toe, omdat je de oefening niet op de juiste manier uit kunt voeren. Door korte bewegingen belast je slechts een deel van de spier of de verkeerde spier. Het gevolg is: nare blessures en je wordt teruggeworpen in je training in plaats van dat je vooruitgang boekt.

Schoudermobiliteit verbeteren

Schoudermobiliteit is gelukkig deels trainbaar. Veel oefeningen die we als warming-up beschouwen, leveren ook een belangrijke bijdrage aan de bewegingsvrijheid en flexibiliteit van de schouder en dus ook van de functionaliteit.

Hierbij kun je denken aan roterende schouder oefeningen zonder gewicht, maar ook aan roterende oefeningen met gestrekte armen waarbij je de functie en het bewegingsbereik van de schouder ook met een weerstand kunt trainen. Kiezen voor oefeningen waarbij je de schouders op een natuurlijke manier beweegt, is goed voor zowel de belastbaarheid van je schouders als je lichaamshouding. Twee dingen die essentieel zijn om goed te kunnen trainen.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Schouder oefeningen

De juiste schouder oefeningen aan je work-out toevoegen

Door de juiste schouder oefeningen aan je work-out toe te voegen versterk je je schouders en vergroot je de schoudermobiliteit en flexibiliteit. Zo creëer je een basis voor praktisch elke oefening voor het bovenlichaam. Bij Rebels Gym wordt jouw trainingsschema helemaal aangepast op jouw lichaam en trainingsdoelen. Heb je problemen met de bewegingsvrijheid van je schouders? Of een schouderblessure? Dan houden we daar rekening mee.

Contact met Rebels Gym

Wil je meer weten over sporten, trainen en hoe je dit het beste aanpakt? Vraag het aan de personal trainers van Rebels Gym! Kom langs op de zaal, bel ons op 06 – 30372354, stuur een mail naar ​​info@rebels-gym.com of vul het contactformulier op onze website in.