Een persoonlijk trainingsschema voor beginners

Als beginner aan de slag met jouw persoonlijke trainingsschema!

Wil je starten met trainen om je droomlichaam te realiseren? Door af te vallen of juist door meer spiermassa op te bouwen? Bij Rebels Gym snappen we het als je niet weet hoe je moet beginnen. Daarom helpen we je daar graag bij door een persoonlijk trainingsschema voor je op te stellen. Met een persoonlijk trainingsschema voor beginners transformeren we jou naar een blijvend resultaat. Hier geven we je vast een aantal tips, zodat je straks op een verstandige en effectieve manier aan de slag kunt met jouw persoonlijke trainingsschema.

Hoe vaak wil je trainen?

Allereerst moet je voor jezelf bepalen hoe vaak je wil trainen per week. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gemiddeld 3 weken duurt totdat je jezelf een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Je moet het trainen in de sportschool dus 3 weken volhouden om er een stabiele gewoonte van te kunnen maken. Loop dus niet te hard van stapel door te zeggen dat je 5 dagen per week wilt gaan sporten, want dit kan ervoor zorgen dat je voortijdig stopt. Kies een realistisch aantal trainingsdagen per week waar jij je aan kunt houden. Alleen dan kan het trainingsschema voor beginners succesvol zijn.

Welke oefeningen kies je?

Afhankelijk van jouw doel, kun je diverse oefeningen opnemen in het trainingsschema voor beginners. Voor het trainen van een bepaalde spiergroep zijn verschillende oefeningen geschikt. Oefeningen die de spiergroep direct trainen, maar tijdens zo’n oefening train je vaak ook één of meerdere spiergroepen mee. De secundaire spiergroepen. Veel bewegingen worden namelijk gemaakt door een samenwerking tussen de verschillende spiergroepen. Welke oefening je kiest voor jouw trainingsschema, hangt af van wat je leuk vindt. Kies een oefening waar jij je fijn bij voelt, want dan kun je het beter volhouden.

Van beginner naar ervaren sporter

Aan de hand van jouw trainingsschema voor beginners zul je starten met een trainingsfrequentie van 2 of 2 dagen per week en een volume van 10-20 sets per spiergroep per week. Om vooruitgang te boeken, zal dit schema langzaam worden aangepast door het trainingsvolume te verhogen. Zo ga je van beginner naar ervaren sporter en boek jij al snel progressie met jouw persoonlijke trainingsschema!

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Trainen bij Rebels Gym

Wil jij aan de slag met een persoonlijk trainingsschema voor beginners? Bij Rebels Gym stellen we graag een passend trainingsschema voor je op, zodat jij jouw droomlichaam kunt realiseren. We kunnen ook een voedingsschema voor je maken, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel naar 06 – 30372354, stuur een e-mail naar info@rebels-gym.com of vul het contactformulier op de website in.