Buikvet verbranden

Hoe kun je buikvet verbranden?

Wil je graag afvallen door buikvet te verbranden? Dan kan diëten je hierbij helpen. Als je hier al wat onderzoek naar gedaan hebt, heb je vast al wel ontdekt dat er nogal wat verschillende diëten bestaan die beweren dat ze voor een snel en vrijblijvend resultaat zorgen. Helaas is in de meeste gevallen niets minder waar. Mensen haken vaak vrij snel af. Een groot deel van deze afhakers heeft zelfs na enige tijd nog een hoger gewicht dan toen zij begonnen met diëten. Rebels Gym helpt je om niet dezelfde fout te maken. Wij vertellen je wat wel werkt om buikvet te verbranden. Lees dus snel verder.

Weg met het buikje!

Ons lichaam slaat extra opgenomen energie op als vet. Dit lichaamsvet kan zich op verschillende plaatsen nestelen, bijvoorbeeld in de buikholte. Dan heet het buikvet. Buikvet is ongunstig voor de gezondheid en daarom willen we dit vet graag kwijtraken. Om buikvet kwijt te raken, moet je het verbruiken. Dit gebeurt door het buikvet te verbranden of te oxideren. De energie die daarbij vrijkomt, moet het lichaam wel ergens anders voor kunnen gebruiken. Er moet dus sprake zijn van een negatieve energiebalans, waarbij je meer energie verbruikt dan dat je aan energie binnenkrijgt.

Buikvet verbranden en een negatieve energiebalans

Wie buikvet wil verbranden, zal dus moeten zorgen voor een negatieve energiebalans. Dit doe je door jouw inname in kcal te verlagen, jouw energieverbruik omhoog te brengen of beide mogelijkheden tegelijkertijd toe te passen. Klinkt simpel, maar dat is het natuurlijk niet. Zo heeft het lichaam bijvoorbeeld meer energie nodig om vezels en eiwit te verteren dan bijvoorbeeld koolhydraten en vetten. Als je meer eiwit en vezels eet, resulteert dit dus in een hoger energieverbruik, waardoor de energiebalans eerder negatief wordt dan bij een dieet dat voornamelijk uit koolhydraten of vetten bestaat. Echter gaat het hierbij om slechts 10% van het totale energieverbruik van het lichaam. Het effect is dus vrij beperkt. Maar de samenstelling van jouw dieet kan dus wel een rol spelen bij het al dan niet ontstaan van een negatieve energiebalans. En deze negatieve energiebalans is dus noodzakelijk als je buikvet wilt verbranden.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Wat is bulken?

Het afvallen lukt niet, wat nu?

Ben je aan het diëten, maar wil het afvallen niet lukken? Dan betekent dit dat de negatieve energiebalans ontbreekt. Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee kunt houden:

  • Het aantal kcal in voedingsmiddelen klopt vaak niet, je kunt dus nog steeds te veel eten zonder dat je dit doorhebt.
  • Als je te veel eiwit eet, beschouwt jouw lichaam dit als een overschot aan energie dat zo snel mogelijk verbruikt moet worden. Lukt dit niet? Dan wordt de extra energie opgeslagen in de vorm van vet, waardoor je meer buikvet kunt krijgen.
  • Jouw lichaam gaat zich aanpassen aan jouw negatieve energiebalans, waardoor er op den duur geen tekort meer aan kcal ontstaat. Je moet dan opnieuw een negatieve energiebalans creëren door nog minder te gaan eten en nog meer te gaan sporten.

Meer weten over buikvet verbranden?

Bij Rebels Gym helpen wij je graag jouw buikvet te verbranden. Wij weten precies wat hiervoor nodig is en begeleiden je tijdens dit proces. Heb je vragen? Of wil je meer informatie? Bel naar +31(6) 30 37 23 54 of mail naar info@rebels-gym.com.