Buikspieroefeningen

Buikspieren trainen voor een sixpack

Het is de droom van de meeste mannen en ook veel vrouwen: een heuse sixpack. Voor veel mensen is het een trainingsdoel op zich geworden. En eigenlijk is dat ook niet zo vreemd, want een sixpack wordt over het algemeen gezien als het ideaalbeeld voor schoonheid, fitheid en kracht. Daarom kun je bij Rebels Gym natuurlijk ook terecht om er je buikspieren te trainen en buikspieroefeningen te leren om zo je gewenste sixpack voor elkaar te boksen.

Wat is een sixpack?

Ja, ook de 6 biertjes in een kartonnetje zijn een sixpack. Helaas zijn die vaak de aanleiding voor het willen trainen van een fysieke sixpack. Maar serieus: met een sixpack of wasbord wordt de zichtbaar gespierde buik bedoeld. Waarom dan de naam sixpack? Wanneer je buikspieren goed zichtbaar zijn, dan zijn ze, zoals dat heet, meervoudig gegolfd, ofwel drievoudig verticaal en tweevoudig horizontaal: een sixpack.

kan iedereen een sixpack krijgen?

Hoe de indeling van de buikspieren exact is ingedeeld, vind niet iedereen even belangrijk, zoals het er maar als een sixpack uitziet. Kan iedereen dan een sixpack bij elkaar trainen? Helaas moeten we daar ‘nee’ op antwoorden! Het is namelijk genetisch bepaald wat voor buikspieren je hebt. Het kan zijn dat er maar 2 blokjes spieren onder je lichaamsvet verborgen zijn, maar dat kunnen er evengoed 4, 6 of zelfs 8 zijn. Neemt niet weg dat mensen toch graag hun buikspieren trainen en veel buikspieroefeningen willen doen.

Hoe krijg je een sixpack?

Je buikspieren zijn op verschillende manieren te trainen. Bij het uitvoeren van je buikspieroefeningen is de techniek erg belangrijk. Wat minder herhalingen met een juiste techniek is veel effectiever dan veel herhalingen doen met een mindere goede of verkeerde techniek. Ga daarom niet te snel te werk; langzaam trainen is vaak veel effectiever. En vergeet niet dat voor de ontwikkeling van een sixpack, naast training, ook voeding en voldoende eiwitten zeer essentieel zijn voor de ontwikkeling.

Waarom ├╝berhaupt buikspieroefeningen doen?

Buikspieren trainen is niet perse te adviseren om er een sixpack mee te krijgen. Het is sowieso wel verstandig om te doen. Sterke buikspieren zorgen ervoor dat je ‘core stability’ verbetert, waardoor je zware oefeningen zoals de deadlift of de squat goed kunt uitvoeren. Daarnaast zorgen goed getrainde bovenste buikspieren ook voor een betere lichaamshouding en – ook niet onbelangrijk – een mooi figuur. Wat je ook in het dagelijkse leven doet. Sterke buikspieren helpen je in alles wat je doet. Je kunt beter zware dingen tillen en ook sporten in het algemeen hee gaat veel beter. Je voelt je letterlijk veel sterker. Bovendien helpen sterker buikspieren je rug te ontlasten.