Bang voor de weegschaal?

Bang voor de weegschaal?

De weegschaal, hij liegt nooit en dat is voor veel mensen genoeg reden om zich maar liever niet te wegen. En dat is jammer want de weegschaal voorziet je van waardevolle data over je fysieke conditie. Meten is weten en dus helpt dagelijks wegen je om je doelen te behalen. In dit blog legt Rebels Gym je uit waarom je echt niet bang hoeft te zijn wanneer je eens een keer wat meer weegt.

Ons gewicht schommelt continu

Ons lichaamsgewicht schommelt continu. We doen immers niet elke dag hetzelfde, eten niet elke dag hetzelfde en zo zijn er nog wel meer onregelmatigheden in ons dagelijks leven die van invloed zijn op ons gewicht.

En er zijn veel factoren die een rol spelen in de hoogte van het lichaamsgewicht. Zo zorgt alcohol ervoor dat je uitdroogt, waardoor je op het moment van wegen opeens een stuk lichter bent. Veel zout eten zorgt ervoor dat je meer water en dus ook gewicht vasthoudt. En een late of zware maaltijd zorgt ervoor dat de maaltijd langer in de darmen blijft, waardoor je ’s ochtends zwaarder bent dan anders.

Verder verlies je tijdens je slaap veel vocht, waardoor je ’s ochtends lichter bent dan wanneer je later op de dag op de weegschaal staat. En ook stress speelt een rol in het aantal kilo’s dat je weegt.

Ga uit van een gemiddelde

De ene dag weeg je dus meer of minder dan de andere. En dat is heel normaal, omdat niet elke dag hetzelfde is. Bereken daarom een wekelijks gemiddelde uit je dagelijkse metingen. Zo filter je dat gezellige etentje eruit – hoef je je niet schuldig te voelen – en kom je op een betrouwbaarder gewicht. Je zult zien dat het dan wel meevalt met je schommelende gewicht. Tip: weeg altijd op hetzelfde moment van de dag. Zo voorkom je onnodige afwijkingen.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Bang voor de weegschaal?

Geen reden om bang te zijn voor de weegschaal

Mocht je weekgemiddelde opeens toch gaan stijgen (of dalen), dan kun je dit eenvoudig aan je leefstijl linken. Ben je de afgelopen tijd vaak uit eten geweest? Heb je weinig geslapen? Of heb je stress? De weegschaal draait er niet omheen, maar is niet je vijand. Hij helpt je bij je doel om een betere versie van jezelf te worden.

Meer weten over het wegen van je gewicht?

Bij Rebels Gym helpen wij je om je fitnessdoelen te bereiken. Je krijgt een persoonlijk trainings- en voedingsschema en uitstekende begeleiding. Laat de weegschaal je plezier in het trainen niet verpesten en kom naar ons toe als je je zorgen maakt over je gewicht. Als personal trainer kunnen we beter voor je inschatten wat een toename in gewicht betekent. Wist je dat spieren zwaarder wegen dan vet?

Ook trainen bij Rebels Gym? Bel +31(6) 30 37 23 54 of mail info@rebels-gym.com ons gerust voor een intake!