Antwoord op de 5 belangrijkste vragen over eiwitten!

Antwoord op de 5 belangrijkste vragen over eiwitten!

De nummer één tip op het gebied van sportvoeding is ongetwijfeld: zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Zonder eiwitten is er namelijk geen vooruitgang. Je hebt ze nodig om spieren te bouwen en ze spelen ook een rol bij het afvallen. Helaas staat het internet boordevol onjuistheden over eiwitten. Een goede reden voor Rebels Gym om de 5 belangrijkste vragen over eiwitten te verzamelen en deze te beantwoorden.

1. Heb ik echt eiwitten nodig om vooruitgang te boeken?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Ja. Niet alleen sporters, maar iedereen heeft behoefte aan voldoende eiwitten. Eiwitten bestaan namelijk uit aminozuren, ook wel bekend als de bouwstenen van ons lichaam. Je zult dus dagelijks voldoende eiwitten moeten binnenkrijgen om je lichaam gezond te houden.

2. Hoeveel eiwitten heb ik nodig op een dag?

Het aantal eiwitten dat iemand op een dag nodig heeft, is onder andere afhankelijk van je geslacht, leeftijd en hoe actief je die dag bent. Met de basisformule 0,8 x je lichaamsgewicht bereken je de minimale hoeveelheid eiwitten die je op een dag moet consumeren om te blijven bestaan. Maar zoals gezegd zijn er meer factoren die een rol spelen.

Als fanatieke sporter is het van belang om te weten hoeveel eiwitten je minimaal nodig hebt om vooruitgang te kunnen boeken. De beste manier is dan ook om nauwkeurig bij te houden wat je binnenkrijgt. Zo houd je makkelijk bij wat het effect is wanneer je je eiwitinname een tijdje verhoogt.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Rebels Gym

3. Is teveel eiwitten schadelijk voor mijn gezondheid?

Er gaan heel wat verhalen rond op het internet dat een teveel aan eiwitten je gezondheid zou schaden. Feit is echter dat er nooit een wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd dat aantoonde dat een teveel aan eiwitten een gezonde sporter gezondheidsschade toe heeft gebracht. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je gezond en gevarieerd blijft eten, zodat je behalve voldoende eiwitten ook voldoende koolhydraten, vitamines, mineralen en alles wat een mens verder nog nodig heeft, binnenkrijgt.

4. Zijn alle eiwitten hetzelfde?

Belangrijk om te weten is dat niet alle eiwitten hetzelfde zijn. De ene eiwitsoort bevat meer essentiële aminozuren dan de ander en is makkelijker verteerbaar. Enige kennis op het gebied van gezonde voeding is dus noodzakelijk.

5. Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen?

Eiwitten krijg je binnen via je voeding. Bekende eiwitrijke producten zijn: kip, vis, kaas, noten en peulvruchten. Wat en hoeveel je ervan moet eten om voldoende eiwitten binnen te krijgen, verschilt per persoon. Doe daarom wat je kunt op het gebied van voeding, maar onthoud dat een gezond en gevarieerd dieet belangrijker is dan je alleen te focussen op hoeveel eiwitten iets bevat.

Blijkt dat je met gezonde voeding toch een eiwittekort opbouwt? Of blijven de resultaten van je training uit? Dan zou het kunnen dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. In dat geval kunnen wij je voedingsschema voor je aanpassen of je als aanvulling een voedingssupplement adviseren. Onze trainers kunnen je hier meer over vertellen.

Contact met Rebels Gym

Wil je meer weten over eiwitten? Vraag het bij je volgende work-out aan de personal trainer van Rebels Gym! Of neem op een andere manier contact op. We zijn telefonisch bereikbaar op 06 – 30372354, via de mail op ​​info@rebels-gym.com en ook via het contactformulier op deze website.