7 soorten voedsel voor beter

Beter slapen begint bij de juiste voeding

Wist je dat wat je eet en drinkt invloed heeft op hoe je slaapt? Een snack na het eten kan ervoor zorgen dat je de hele nacht wakker bent. Maar onze voeding kan ook een positief effect hebben op onze slaap. Rebels Gym vertelt je welke 7 soorten voedsel ervoor zorgen dat je beter kunt slapen.

Haver

Door de juiste voeding, slaap jij straks als een roosje. Probeer bijvoorbeeld eens een kom haver als je ’s avonds laat nog wat wilt eten. De complexe koolhydraten in haver zorgen voor meer van het slaapverwekkende aminozuur tryptofaan in de hersenen die het lichaam gebruikt om slaaphormonen melatonine en serotonine aan te maken.

Zure kersensap

Zure kersen zijn een natuurlijke bron van melatonine. Daarbij bestrijden de antioxidanten in kersen ontstekingen die grote schade kunnen aanrichten aan de meest herstellende stadia van de slaap. Drink daarom zure kersensap voor het slapen. Een heerlijke slaapmuts, zonder kater.

Kiwi

Net als kersen bestrijden de antioxidanten in kiwi’s ontstekingen die onze slaap kunnen saboteren. Daarnaast zijn kiwi’s ook een goede bron van foliumzuur, wat rusteloze benen kalmeert, en zijn het één van de weinige vruchten met een hoge concentratie van het slaapbevorderende serotonine. Eet dus een uur voor het slapengaan een kiwi om sneller in slaap te vallen en langer door te slapen.

Zalm

Zalm is één van de weinige natuurlijke bronnen van omega-3 vetzuren en vitamine D. Deze voedingsstoffen spelen een rol bij het reguleren van de slaap-waakcyclus en helpen ontstekingen te bestrijden voor een meer rustgevende slaap en een beter functioneren overdag.

Pompoenpitten

De kleine, maar zeer krachtige pompoenpitten zijn rijk aan essentiële mineralen, zoals ijzer en zink, die het nachtelijk ontwaken helpen voorkomen. Daarbij bevat het spierverzachtend magnesium.

Soja

Ook soja zorgt ervoor dat je beter en langer slaapt. Verhoog jouw soja-inname door edamame te eten als snack of probeer eens tofu in plaats van vlees voor jouw volgende roerbakgerecht.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Kamillethee

Kamillethee wordt al veel gebruikt voor een betere nachtrust. Misschien heb jij het ook al wel eens geprobeerd? Kamillethee heeft een kalmerend effect. Dat komt door de apigenine. Apigenine bindt zich aan GABA-receptoren in de hersenen om je kalm en slaperig te laten voelen. Wie minder wil woelen en draaien, kan dus het beste een rustgevende kop kamillethee drinken voor het slapen.

Meer tips?

Een goed slaappatroon is belangrijk voor een gezond leven. Wil je hier meer tips voor? Of voedingstips? Bel naar 06 – 30372354, stuur een e-mail naar info@rebels-gym.com of vul het contactformulier op de website in.