5 problemen die het onmogelijk maken om vet te verliezen

Deze 5 problemen maken het onmogelijk om vet te verliezen

Wil je graag wat kilo’s kwijt? Voor een rebelse transformatie ga je naar Rebels Gym. Wij kunnen je helpen met een trainings- en voedingsschema op maat, zodat jij met succes kunt afvallen. En met een blijvend resultaat! Maar er zijn wel 5 problemen die het onmogelijk maken om vet te verliezen. Daar vertellen we je graag wat meer over, zodat je hiervoor op je hoede kunt zijn.

Niet bijhouden van de calorie-inname

Probeer je zelf al een tijdje af te vallen, maar wil dit alleen nog niet lukken? Dit komt dan waarschijnlijk doordat je jouw calorie-inname niet bijhoudt. Eigenlijk moet je vet verliezen net zo zien als een bankrekening: als je niet weet wat er binnenkomt, weet je ook niet wat je uit kunt geven. Dus als je niet weet hoeveel calorieën je binnen hebt gehad, weet je ook niet hoeveel calorieën je nog mag eten. De kans dat je dan te veel eet, is groot. Zorg er dus voor dat je jouw calorie-inname precies bijhoudt.

1 keer per week wegen

Dat je geen vet verliest, kan ook komen doordat je je maar één keer in de week weegt. Het lichaamsgewicht kan per dag zo’n 1 tot 2% variëren, puur en alleen door het behoud van vocht. Onze vochtbalans hangt af van bijvoorbeeld onze zoutinname, mate van stress, slaap, waterinname of een blessure waardoor je meer vocht vasthoudt. Als je tijdelijk meer vocht vasthoudt, ben je zwaarder dan de dag ervoor. Weeg jezelf dus dagelijks en vergelijk het weekgemiddelde met de weekgemiddelden van andere weken voor een nauwkeuriger beeld.

Je doet niet je best in de sportschool

Ook als je niet genoeg je best doet in de sportschool, kun je geen vet verliezen. Het is dus belangrijk dat je jouw training erg serieus neemt. Hoe beter jij je best doet, hoe sneller je resultaat ziet.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

Snelle koolhydraten

Te weinig slaap

Slaap je te weinig uur per nacht? Dan is de kans klein dat je resultaat gaat boeken en dus vet gaat verliezen. Het lichaam krijgt namelijk dan niet de gelegenheid om optimaal te herstellen. En herstel is erg belangrijk voor het verliezen van vetmassa en het aankomen in spiermassa. Slaap je te weinig, dan val je af in spiermassa, maar niet in vetmassa. Dat kan misleidend zijn.

Gebrek aan structuur

Om effectief vet te kunnen verliezen, dien je voor een langere periode consistent te werk te gaan. Daarvoor heb je structuur nodig. Mis je deze? Dan kun je niet verwachten dat je vet gaat verliezen.

Tips nodig?

Wil je tips voor het afvallen? Bel naar 06 – 30372354, stuur een e-mail naar info@rebels-gym.com of vul het contactformulier op de website in.