5 beginner tips om jouw fitness flow te vinden

Met deze 5 tips vind jij jouw fitness flow

Het moge bekend zijn dat fitness goed is voor je lichaam, maar fitness is ook mentaal goed voor je. Zodra je de sportschool binnenloopt kun je namelijk al je dagelijkse zorgen en eventuele stress achter je laten. Je concentreert je namelijk, als het goed is, volledig op je training. Om dit elke training opnieuw optimaal te doen, is het belangrijk dat je in de juiste fitness flow komt. Omdat deze fitness flow voor iedereen anders is, geeft Rebels Gym je hier 5 beginner tips om jouw fitness flow te vinden.

1. Je initiële motivatie

Achterhaal voor jezelf wat je initiële motivatie is. Je motivatie is namelijk de brandstof voor je geest. De brandstof die ervoor zorgt dat je door kunt gaan met trainen. Maak dus voor jezelf duidelijk waarvoor je precies traint. Train je om er op een bepaalde manier uit te zien? Train je omdat een zeker rolmodel je inspireert? Heb je initiële motivatie duidelijk voor jezelf, zodat je erop terug kunt vallen zodra je het misschien op dreigt te geven.

2. Stel doelen op

Stel voor jezelf heldere en duidelijke doelen op. Schrijf ze eventueel ergens op en zie deze doelen als jouw persoonlijke fitness challenge. Hou je vooruitgang dan ook altijd goed bij. Op die manier hou je je vooruitgang goed in de gaten en blijf je jezelf ook motiveren met elke stap vooruit. Kijk na een paar maanden bijvoorbeeld weer eens naar dag 1 en zie hoe ver je vooruit bent gekomen.

3. Wees consistent

Door consistent te blijven en zo een vast ritme te behouden, zorg je ervoor dat je makkelijker elke keer weer aan het trainen slaat. Train op vaste momenten en vul je trainingen op vaste manieren in. Natuurlijk is het goed om zo nu en dan eens wat andere oefeningen te doen en je spieren nieuwe stimuli te geven, maar zorg ervoor dat je in grote lijnen consistent bent in wat je doet. Des te makkelijker is het om nieuwe gewoontes aan te leren en aan te houden.

Met rebels Gym gericht werken aan je doel

  • Afvallen
  • Spiergroei
  • Beach body
  • Droomlichaam

PLAN EEN GRATIS INTAKE!

5 beginner tips om jouw fitness flow te vinden

4. Beloon jezelf

Elke oefening die je doet, elke keer dat je jezelf naar de sportschool hebt weten te krijgen en elke gezonde hap eten die je tot je neemt, mag je rustig zien als kleine overwinningen. Overwinningen zijn er om gevierd te worden! Beloon jezelf dus ook. Denk na over wat voor jou een ideale beloning is. Is het een kledingstuk kopen? Of is het een lekkere cheat meal zo af en toe? Doe iets waar jij voldoening uithaalt om het leuk te houden voor jezelf.

5. Verlies het totaalplaatje niet uit het oog

Zodra je aan het trainen slaat en je je volop op je doelen concentreert, kan het gebeuren dat je een beetje tunnelvisie krijgt. In die situatie is het belangrijk dat je het totaalplaatje niet uit het oog verliest. Doe daarom ook regelmatig een stapje terug en vraag jezelf af waar je nu het meeste plezier uit haalt. Vaak zul je erachter komen dat je meer plezier beleeft aan de weg naar je resultaten toe dan het daadwerkelijk behalen van je resultaten.

Contact met Rebels Gym

Wil je aan de slag met deze tips? Wil je trainen bij een goede sportschool met personal training en advies op maat? Neem dan contact op met Rebels Gym of kom eens langs. Tijdens een persoonlijke en gratis intake bespreken we jouw doelen en komen we tot een uitgebreid persoonlijk plan waarmee je aan de slag kunt. Je bereikt ons via mail op ​​info@rebels-gym.com en telefonisch via 06 – 30372354. Je kunt natuurlijk ook het contactformulier op onze website invullen.